Про покарання за незаконне звільнення Білоуса В.О.

УКРАЇНСЬКА  МІЖГАЛУЗЕВА  РЕСПУБЛІКАНСЬКА  ПРОФСПІЛКА
«ПРАЦЯ»
ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПРОФОРГАНІЗАЦІЯ СОЛІДАРНИХ ПРОФСПІЛОК
О Б Л А С Н А    Р А Д А
61003, м.Харків, м-н Конституції, 1, Палац Праці, 6 під., 6 пов., к. 6605;
 тел. 8-(057) 730-04-64, сайт http://pravozaschyta.blogspot.com




№ 02/15/197                                                                    «17» листопада 2015р.

Голові Харківської обласної
 державної адміністрації Райніну І.Л.

Шановний Ігорю Львовичу!

 Обласна  рада Харківської обласної профорганізації солідарних профспілок УМРП «Праця» звертається до Вас з викладенням наступних фактів з метою вирішення питання притягнення до відповідальності осіб, що займають керівні посади.
Директор  КЗОЗ „Центр екстреної  медичної допомоги та медицини катастроф” Забашта В.Ф., начальник Головного управління охорони здоров‘я Харківської обласної державної адміністрації Галацан  О.В. та заступник  голови  обласної державної адміністрації з соціальних питань та медичного забезпечення Шурма І.М. зорганізували виключення з лав служби швидкої медичної допомоги профгрупорга солідарної профгрупи 9 – го відділення ШМД, фельдшера Білоус В.О.
Під час переведення складу служби швидкої медичної допомоги з підпорядкування  КЗОЗ „Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” у підпорядкування КЗОЗ „Центр екстреної  медичної допомоги та медицини катастроф” з жовтня 2013 року директор Центра екстреної медичної допомоги Забашта В.Ф. незаконно виключив Білоус В.О. зі складу співробітників  не прийнявши на роботу до КЗОЗ „Центр екстреної  медичної допомоги та медицини катастроф”. Це рішення від Білоус В.О. ретельно приховували на протязі тривалого часу.
З вимогами припинити свавілля Забашти В.Ф. Білоус В.О. звернувся до начальника Головного управління охорони здоров‘я Харківської обласної державної адміністрації Галацана  О.В. та заступника  голови  обласної державної адміністрації з соціальних питань та медичного забезпечення Шурми І.М. У відповідь Галацан  О.В. та  Шурма І.М. запевнили Білоус В.О., що все робиться цілком законно.
Як стало відомо обласній раді Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ відхилив скаргу Забашти В.Ф. на рішення судів про незаконність виключення Білоус В.О. зі складу служби швидкої допомоги.
В результаті дій Забашти В.Ф.,  Галацана  О.В. та Шурми І.М. Білоус В.О. втратив роботу і змушений більш ніж два роки домагатись повернення на робоче місце. Більше цього з обласного бюджету стягнуть 25 974 грн. за вимушений прогул.
Обласна рада надає звернення Білоус В.О. до Президента України від    30.11.2014р. з докладним викладенням всіх обставин участі Забашти В.Ф.,  Галацана  О.В. та Шурми І.М. під час вирішення справи. Підкреслимо що даний лист отриманий адміністрацією Президента залишився проігнорованим.
Єдине що залишається Забашті В.Ф., це змусити Білоус В.О.  відмовитись працювати у службі швидкої допомоги і з цією ціллю Забашта В.Ф., виконуючи рішення суду після відкриття відносно нього кримінальної справи, зараховує Білоус В.О. на роботу до Дергачівського відділення КЗОЗ „Центр екстреної  медичної допомоги та медицини катастроф”.  Білоус В.О. не згоден працювати в Дергачах, оскільки мешкає в м. Харків, а працював у 9 – му відділенні у м.Харків на вул. Олімпійській. Тепер суд Дзержинського району м.Харкова розглядає позов Білоус В.О. до КЗОЗ „Центр екстреної  медичної допомоги та медицини катастроф” про визнання незаконним його перевід до Дергачівського відділення КЗОЗ „Центр екстреної  медичної допомоги та медицини катастроф”. Безумовно, як і раніше, Білоус В.О. через суд змусить надати йому робоче місце в місті Харкові де він і працював десять років поспіль.
Білоус В.О. намагався особисто довести до Вашого відома вищевикладені факти. Але потрапити до Вас на особистий прийом неможливо. 25.11.2015 року  Білоус В.О. збирається на особистий прийом до Вашого заступника Черняк М.Є.

Зважаючи на вищенаведене, а також неприпустимість безкарності осіб, які переслідують Білоус В.О. за профспілкову діяльність, обласна рада просить Вас взяти під особистий контроль перевірку вищевикладених фактів та повідомити, яким чином будуть покарані винні  дії керівників за незаконне позбавлення Білоус В.О. його робочого місця? Чи відшкодують особи, винні  у позбавленні Білоус В.О. його робочого місця, Державі 25 974 грн.?
Окремо обласна рада переконливо просить Вас змусити припинити знущання   та повернути Білоус В.О.   його робоче місце.

Оскільки даний лист буде розміщений на сайті обласної ради солідарних профспілок УМРП «Праця» прошу Вас надати згоду на розміщення на сайті Вашої відповіді.

Додаток: Копія листа від 30.11.2014р. на 1 арк.


    Голова обласної ради       ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________________        С.М. Краснянська





Немає коментарів:

Дописати коментар