Лист рятівників МЧС про вади в організації служби та переслідування

ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ УКРАЇНИ

  
Первинна профспілкова організація
атестованих пожежних-рятувальників
ГУ ДСНС України у Харківській області

61098, Харківська обл., м. Харків,  вул. Куряжанська, буд.10-А, кв. 2, 
ідент. код юридичної особи: 40344068,
тел. (063)344-88-99, e-mail: jas2201@mail.ru
від   07.06. 2016 р.  № _6_
на № __________ від   від__.__.  ____ р.
Начальнику ГУ ДСНС України
у Харківській області
Волобуєву О.В.


Шановний Олександре Васильовичу!

             Ми, пожежні-рятувальники Харківщини, працюємо задля створення безпечних умов життєдіяльності наших громадян та надання їм, як вимога якіснішої допомоги різного характеру. Прагнемо отримувати більш сучасні знання в нашій специфічній справі, виконувати свою роботу безпечно та ефективно.
             Але на даний час склалася ситуація, яка заважає такому розвитку справ. Наприклад, згідно норм, оперативний розрахунок на пожежній автоцистерні повинен складатися з командира відділення, водія та чотирьох пожежних. А згідно шатного розкладу частин, пожежних на чергування заступає двоє, це не враховуючи відпустки, лікарняні, навчання та інше. В середньому караул з трьох основних пожежних автомобілів має 3-4-х пожежних. При цьому всі оперативні задачі вони виконують такою малою кількістю, добові наряди по підрозділу, господарські роботи, чергування за межами підрозділів, відрядження також діляться на 4, а не на 11-12. Намагання рядового та молодшого начальницького складу створити собі більш якісні умови, не завжди знаходять підтримку керівництва, у відповідях значиться: «Ми так працювали, і ви працюйте». Тобто нас навмисно намагаються відкинути назад у розвитку нашої справи. В розмові з Вами особисто, ми почули, що збільшення кількості особового складу гарнізону – це сфера діяльності Кабінету Міністрів України, але ми не впевнені, що до даного органу зверталися з приводу цього питання.
             Проаналізувавши світову практику, ми прийшли до висновку, що
пожежні-рятувальники переважної більшості розвинених світових держав, де дотримання прав людини є основним пріоритетом, мають свої незалежні професійні спілки. Але стаття 110 Кодексу цивільного захисту України відбирає у рятівників України конституційне право на створення такої організації. Враховуючи це, ми створили громадську організацію, яку взяла на профспілкове обслуговування профспілка працівників державних установ України.
             В квітні цього року в м. Харкові зареєстровано та розпочато публічну правозахисну діяльність Первинною профспілковою організацією атестованих пожежних-рятувальників ГУ ДСНС У Харківській  області по захисту законних прав і свобод працівників та службовців пожежно-рятувальних підрозділів м. Харкова та області.
             Про реєстрацію нашої організації, згідно з вимогами визначеними Законом України про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності, нами було повідомлено керівництво ГУ ДСНС Харківської області.
             Представниками нашої організації було проведено зустріч з Вами особисто та Вашим заступником з метою налагодження плідної співпраці.
             Попри сподівання, ймовірно, за вказівкою керівництва ГУ на членів профспілкової організації розпочався здійснюватися тиск у різному вигляді (від стверджень керівників підрозділів про начебто не легітимність нашої організації, до погроз особовому складу, щодо звільнення у разі вступу до нашої організації, намагання знайти підстави, щодо покарання за надуманими вадами керівництво профспілкової організації, створення завідомо психологічно та фізично не комфортних умов несення служби, також ведуться спроби зганьбити авторитет профкому нашої організації перед підлеглим особовим складом, від імені керівництва Головного управління нас називають сепаратистами).
             За результатами зустрічі з Вами особисто інформуємо, що профспілковим комітетом нашої організації ініційоване питання про звернення до Конституційного суду України від громадської спілки «Бойкот пожежних України» щодо скасування неконституційної норми статті 110 Кодексу цивільного захисту України про заборону створення атестованим працівникам органів та підрозділів цивільного захисту України своїх професійних спілок.
             Враховуючи вищевикладене, ґрунтуючись на статтях 12, 13, 40, 41 Закону України про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності у тому числі, щодо недопущення використання адміністративних методів впливу на членів профспілкового комітету та інших членів профспілкової організації,

Просимо Вас:

-            Провести розслідування викладених фактів і обставин;
-            Унеможливити тиск на членів Первинної профспілкової організації атестованих пожежних-рятувальників ГУ ДСНС У Харківській  області та прийняти міри щодо недопущення перешкоджання правозахисної діяльності профспілкових організацій по захисту своїх трудових, соціально-економічних прав та інтересів;
-            Надати письмову відповідь згідно діючого законодавства.



З повагою,


Голова профспілкового комітету
ППОАПР ГУ ДСНС у Харківській області.                                                      О.С. Жирьонок

   

Немає коментарів:

Дописати коментар